Vrijgezellenfeesten

vrijgezellenfeesten

Nog even en jullie zeggen het ‘vrijgezelle’ leven gedag en gaan door het leven als man en vrouw. Traditie gewijs wordt dit afgesloten met vrijgezellenfeesten. Hier lees je er meer over en vind je leuke ideeën.

Vrijgezellenfeesten

Het vrijgezellenfeest is er voor om de bruid en bruidegom (apart van elkaar) in het zonnetje te zetten. Deze feesten worden door vrienden en naaste familie georganiseerd. De vrijgezellenfeesten van zowel de bruid als bruidegom worden vaak alleen met ‘hetzelfde geslacht’ gevierd. De mannen hebben een mannenavondje en bij de vrouwen is het girls night. De kans is groot dat je bij het woord vrijgezellenfeest  aan strippers, gekke outfits en vooral veel drank denkt. Toch zijn er heel veel leuke opties voor vrijgezellenfeesten waar geen drank (oké, misschien een beetje) of halfnaakte vrouwen in voor komen. Vroeger werd een vrijgezellenfeest vooral op de dag voor het huwelijk gevierd. Als je een vrijgezellenfeest met de nodige drank krijgt is dat misschien niet heel slim. Tegenwoordig wordt een vrijgezellenfeest ongeveer een maand voor het huwelijk georganiseerd. Dan heb je in ieder geval genoeg tijd om bij te komen van alle flessen wijn!

Ideeën

Een vrijgezellenfeest kan zo gek worden als je zelf wil. Je kunt verkleed door Amsterdam lopen, tot ’s ochtends vroeg op de bar dansen maar ook een cursus sushi maken doen. Dat ligt maar net aan waar je van houdt of wat je vriendinnen voor je in petto hebben. Wij hebben een paar ideetjes op een rij gezet:

  • Kookworkshop
  • Karten (misschien vooral leuk voor de bruidegom), kijk hier voor een overzicht van kart mogelijkheden
  • Paaldans les
  • Burlesque/ Pin-up fotoshoot
  • Slipcursus
  • Paintballen (indoor of outdoor, ook hier weer diverse mogelijkheden in het land)
  • Uit eten
  • Met de bierfiets door Amsterdam fietsen (en vooral veel drinken)

Organisaties

Hieronder hebben we een aantal vrijgezellenfeest organisaties op een rijtje gezet waar je terecht kunt voor een gezellig vrijgezellenfeest:

Escaperoom.nl – samen met je groepje proberen te ontsnappen uit een kamer vol raadsels (Bunschoten)

Feestgenoten.nl – Hét platform voor iedereen die iets te vieren heeft in Twente.