Trouwen

trouwen

Het geven van het ja woord is een van de belangrijkste momenten van de bruiloft. Daarna is het ‘vrijgezelle’ leven afgesloten en gaan jullie voortaan verder als man en vrouw. Hier lees je meer over de officiĆ«le aspecten van het trouwen.

Trouwen

Trouwen doe je vanzelfsprekend niet alleen om een leuk feestje te geven, maar omdat je van je partner houdt en de rest van je leven met hem of haar wil doorbrengen. Hier hoort ook het trouw aan elkaar zijn en het voor elkaar zorgen bij. Dit zijn dan ook dingen waar je tijdens jullie trouwbelofte ja op zegt. Dit staat allemaal beschreven in het Burgerlijk Wetboek (BW). In dit boek wordt er van uitgegaan dat er getrouwd wordt in gemeenschap van goederen. Dit houdt in dat alles wat nu van jou is, na het huwelijk ook van je partner is en natuurlijk andersom. Wanneer je onder huwelijkse voorwaarden trouwt is dit niet het geval.

Je kunt er voor kiezen om na je huwelijk de achternaam van je partner te dragen. Wanneer er niks wordt aangegeven houdt de bruid gewoon haar meisjesnaam. Vroeger was dit anders. Na een huwelijk kreeg de vrouw automatisch de achternaam van de bruidegom.