Trouwen in het buitenland

trouwen-in-het-buitenland

Het JA-woord geven met je voeten in het warme zand, de wind door je haren en de zon op jullie gezicht klinkt bijna te mooi om waar te zijn.. In Nederland gaat dit sprookje waarschijnlijk niet uitkomen, maar wel als je in het buitenland trouwt. Er komt bij trouwen in het buitenland alleen net iets meer kijken dan als jullie in Nederland blijven. Hier lees je meer.

Trouwen in het buitenland

Een huwelijk voorbereiden kost altijd al wat tijd, maar helemaal als jullie in het buitenland trouwen. Wees er snel bij want er moet een hele hoop geregeld worden. Om je goed voor te bereiden kun je het best informatie opvragen bij de ambassade van het land naar keuze. Zij kunnen je informeren over de documenten die je nodig hebt. Denk hierbij aan documenten als: een kopie van de paspoorten, geboorteaktes en een internationale verklaring van Domicilie, Nationaliteit en Burgerlijke Staat. Daarnaast moet je je huwelijk ook bij de gemeente aanmelden. Wanneer je dit hebt gedaan kun je je huwelijk in het huwelijksregister laten schrijven.

Hebben jullie geen zin om heel de bruiloft te regelen of weten jullie simpelweg niet waar jullie moeten beginnen? Dan kunnen jullie een reisbureau inschakelen, zij hebben vaak iemand in dienst die gespecialiseerd is in trouwen in het buitenland.

Waar trouwen

Je kunt bijna overal ter wereld trouwen en de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Je kunt trouwen in een Elvis Presley kerk in Las Vegas, maar ook op een strand in CuraƧao of tussen de olijfbomen in Italiƫ. Probeer ook de kosten voor je gasten in overweging te nemen. Betalen jullie dit of doen de gasten het zelf?

Organisaties trouwen in het buitenland

Bij reisorganisatie Smaragd Reizen kun je niet alleen een prachtige huwelijksreis boeken, maar ze helpen je ook met het organiseren van je huwelijk in het buitenland, bijvoorbeeld in het prachtige Bali.