Bruidsreportage

bruidsreportage

De mooiste dag van je leven moet natuurlijk vastgelegd worden. Dit kun je door een goede vriend of vriendin laten doen, maar ook door een professionele fotograaf. Zij weten welke lichtinval het mooist is en kunnen met gemak de mooiste plekjes vinden. Hier lees je alles over de bruidsreportage.

Bruidsreportage

Er zijn een paar momenten tijdens je bruiloft waar je een foto van wil hebben. Wat denk je van het eerste moment dat jullie elkaar zien? DE kus? Of de tranen in de ogen van je ouders? Een trouwfotograaf heeft hier tijdens een bruidsreportage oog voor en weet alle mooie momenten te vangen. Zo krijg je gegarandeerd mooiere en spontanere foto’s dan met een telefoon of simpele fotocamera. Een bruidsreportage heeft echter nog veel meer voordelen. Onderstaand een overzicht van voordelen en aandachtspunten.

Comfortabel

Bij het uitzoeken van een geschikte bruidsfotograaf is het zaak dat het goed tussen jullie klikt en jullie je comfortabel voelen. Dit helpt enorm bij het maken van spontane en mooie trouwfoto’s. Liever een spontane glimlach in de trouwboeken dan een gespannen grimas!

Onzichtbaar

Een goede fotograaf is onzichtbaar. Zo kan hij mooie en spontane momenten vastleggen zonder dat jullie hierdoor gehinderd worden. Daar wordt de bruidsreportage dan ook een stuk mooier van.

Tijdsplanning

Een bruiloft is ontzettend druk. Jullie staan de hele dag in de belangstelling en eigenlijk worden jullie wel een beetje geleefd. Het is daarom handig om een strakke tijdsplanning te maken. Zo hebben jullie genoeg tijd voor de bruidsreportage, en zo weet de naaste familie ook wanneer de foto’s gemaakt worden.

Auteursrechten

Hou er rekening mee dat de bruidsreportage officieel niet van jullie is, maar van de fotograaf. Willen jullie niet dat jullie foto’s gebruikt worden op een website of in een portfolio, is het goed om dit alvast bij het kennismakingsgesprek aan te geven. Tijdens dit gesprek kun je ook vragen hoe het zit met het zelf publiceren van de foto’s. Vaak wil de fotograaf dat zijn/haar naam wordt genoemd, zodat hij op die manier meer naamsbekendheid kan genereren.

Goede bruidsfotografen

Op zoek naar een goede bruidsfotograaf? Kijk eens bij de volgende fotografen: