Bruidsboeket

bruidsboeket

Voor jou zijn deze bloemen slechts een mooi accessoire, maar zo zullen niet alle vrouwen er over denken. Het bruidsboeket heeft voor alle vrijgezelle of ongetrouwde vrouwen op je bruiloft een veel belangrijkere functie. Er wordt namelijk gezegd dat de gene die het bruidsboeket vangt, de volgende zal zijn die gaat trouwen.

Bruidsboeket

Ben jij de bruid? Dan mag je nu stoppen met lezen, want dit is een van de dingen waar jij je geen zorgen om hoeft te maken. Dit moet volgens de traditie namelijk door de bruidegom geregeld worden. Hij haalt je thuis (of bij je ouders) op en geeft je dan de bloemen. Kan jij het toch niet helemaal loslaten? Zorg dan dat de bruidegom iemand meeneemt die weet hoe je jurk er uit ziet. Je moeder of schoonmoeder bijvoorbeeld. Zo weet je in ieder geval dat het bruidsboeket helemaal bij je jurk past.

Het bruidsboeket is over het algemeen seizoensgebonden, maar er zijn toch een aantal bloemen die vaker voorkomen. Dit zijn:

  • Rozen (vooral wit)
  • Tulpen
  • Lelietje-van-dalen
  • Hortensia
  • Pioenroos

Probeer het bruidsboeket niet al te dicht op je jurk te dragen. Stuifmeel kan namelijk voor hele lelijke vlekken op je jurk zorgen.

Dragen van het bruidsboeket

Wist je dat er regels bestonden voor het dragen van je bruidsboeket? Tijdens de plechtigheid wordt het boeket in de rechterhand gedragen, daarna in de linkerhand. Tijdens het ondertekenen van de trouwakte en het overhandigen van de ringen hoeven jullie je geen zorgen om het boeket te maken. Het boeket wordt dan namelijk overgenomen door een van de bruidsmeisjes.