Werken aan je huwelijk

Je bent getrouwd in voor- EN tegenspoed, oftwel ‘for better or for worse’ zoals je in iedere Hollywood filmhuwelijk hoort uitspreken. Maar in tegenspoed kan het wel eens voorkomen dat je elkaar niet meer goed aanvoelt. Dat de relatie sleets begint aan te voelen. Signaleer dit tijdig, voordat je op het punt komt dat je als broer en zus samenwoont. Aan je huwelijk (en je relatie) moet je immers werken!

 

Relatietherapie of mediation

Schaam je niet om samen in therapie te gaan en elkaar beter te leren kennen. Op de website EFT.nl vind je meer dan 500 relatietherapeuten. De Huwelijkstrainer helpt je ook door de eerste strubbelingen heen. Ben je al iets verder uit elkaar gegroeid en overwegen jullie soms zelfs te scheiden? Dan kan een mediator je soms toch nog helpen om elkaar te accepteren en te (her)ontdekken. Op scheiden.info lees je hier meer over.

 

In het uiterste geval… scheiden

Als je toch na rijp beraad besluit te gaan scheiden, probeer het dan zo te doen dat je elkaar minimaal kwetst. Ook daar kan een mediator bij helpen. Misschien waren jullie toch niet aan elkaar voorbestemd en worden jullie beide gelukkiger in een andere relatie. Zijn er kinderen in het spel? Zorg dan alsjeblieft dat je kindvriendelijk gaat scheiden…. Niets zo erg als (jonge) kinderen die de dupe worden van kibbelende ouders.