Trouwlocaties

trouwlocaties

Willen jullie in een kerk trouwen? Of toch liever in jullie favoriete kroeg of in een sprookjesachtig kasteel? Het kiezen van de trouwlocatie is een van de leukste en misschien wel belangrijkste zaken bij het voorbereiden van je bruiloft. Hier lees je alles over het kiezen van trouwlocaties en vind je tips die je daarbij kunnen helpen.

Trouwlocaties kiezen

Veel bruidsparen trouwen nog steeds in het gemeentehuis of in de kerk, maar er zijn inmiddels veel meer opties. In de meeste gemeenten van Nederland mag je overal én op ieder tijdstip trouwen. Je hoeft je daarmee ook niet meer tot een normale ambtenaar van de burgerlijke stand te beperken. Je kunt je ook door een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) laten trouwen. Een BABS is niet werkzaam als ambtenaar, maar krijgt voor 24 uur de bevoegdheid om een bruidspaar te trouwen. Je kunt je dus door een onbekende ambtenaar laten trouwen, maar ook door je moeder, zus of beste vriend. Een BABS moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke? Dat lees je hier.

Aandachtspunten bij kiezen trouwlocaties

Een trouwlocatie uitkiezen is ontzettend leuk, maar kan ook erg moeilijk zijn. De locatie bepaald voor een groot deel de sfeer van de bruiloft. Het is daarom belangrijk dat de locatie aansluit op jullie voorkeuren en wensen. Hier moet je opletten bij het uitkiezen van een trouwlocatie:

Trouwdatum

Hebben jullie niet zo veel te besteden? Het scheelt al een hoop als jullie op een doordeweekse dag trouwen.

Hoeveel mensen komen er?

Een locatie kan nog zo leuk zijn, maar als de ruimte niet past bij het aantal gasten kan de ruimte te klein of te ongezellig zijn. Dit drukt een grote stempel op jullie speciale dag.

Pakket

Veel trouwlocaties bieden een pakket aan. Vraag wat er allemaal aangeboden wordt om onverwachte kosten te voorkomen. Kies voor een gespecificeerde offerte. Mocht de locatie niet helemaal bij jullie budget passen kan er eventueel iets geschrapt worden.

Uitgebreide rondleiding

Vraag om een uitgebreide rondleiding. Zo kun je zien hoe de hele locatie er uit ziet en eventueel een mooie plek zoeken voor de trouwfoto’s.

Trouwlocaties

Ben je op zoek naar een unieke en prachtige trouwlocatie? Door heel Nederland (en België) zijn er bijzondere trouwlocaties te vinden. Wij hebben voor jullie de meest bijzondere locaties bij elkaar gezocht!

Trouwlocaties Zuid-Holland

Trouwlocaties Utrecht

  • Stadskasteel Oudaen in Utrecht is een sprookjesachtige locatie voor huwelijken en huwelijksfeesten. Ook te bekijken via de website van restaurantutrecht.nl
  • Trouwlocatie Mereveld in Utrecht is een luxe evenementenlocatie en heeft een zeer gunstige ligging

Trouwlocaties Noord-Holland

Trouwlocaties Noord-Brabant

Trouwlocaties Groningen

Trouwlocaties Friesland

Trouwlocaties Ardennen

Trouwlocaties Flevoland