Trouwkaarten

trouwkaarten

De trouwdatum is jullie al een poosje bekend, maar zo’n 6 tot 8 weken voor het huwelijk kun je eindelijk de gasten op de hoogte stellen. Tijd om het het grote nieuws te verspreiden en de trouwkaarten te versturen.

Trouwkaarten

Bij het vinden van een passende trouwkaart kun je jezelf een aantal vragen stellen. Zoals, wat past bij jullie? Past de kaart bij het thema van de bruiloft? En wat zet je in de trouwkaart? Helaas ben je er dan nog niet. Er zijn ontzettend veel trouwkaarten te vinden en er is voor ieder wat wils. Aan jullie de taak om een trouwkaart te vinden of ontwerpen die precies bij jullie past. Je kunt natuurlijk ook je eigen trouwkaart drukken. Deze tips kunnen je daarbij helpen:

Ideeën opdoen

Het is belangrijk dat je een goed beeld hebt van wat er allemaal mogelijk is. Begin daarom op tijd met het opdoen van ideeën. Als je hier pas twee maanden voor de bruiloft mee begint kan dit te kort dat zijn. Er is online ontzettend veel te vinden, maar je kunt ook langs een drukker of eens met een ontwerper om de tafel zitten.

Thema

Heeft je bruiloft een thema? Dan is het misschien leuk om de trouwkaarten hier op aan te laten sluiten.

Proefkaartje

Zijn jullie tevreden over het kaartje? Vraag dan om een proefdruk. Daarmee kun je het kaartje nog een keer helemaal doorlopen en eventuele fouten er uit halen.

Kaarten bestellen

Bestel altijd meer kaarten dan je eigenlijk nodig hebt. Zo kun je eventuele extra gasten ook een kaartje sturen en het is natuurlijk ook leuk om er zelf een te bewaren.

Bedankkaartjes

Willen jullie na de bruiloft bedankkaartjes versturen? Het kan voordelig zijn om dit bij dezelfde partij te bestellen. Misschien kom je dan in aanmerking voor een fikse korting!

Wat mag niet ontbreken?

Een trouwkaart kan nog zo mooi zijn, uiteindelijk gaat het om de informatie. De volgende punten mogen daarom ook niet ontbreken:

  • De aanleiding (natuurlijk de bruiloft!)
  • Wie gaan er trouwen?
  • Locatie
  • Tijdstip
  • Telefoonnummer en eigen adres (zo kunnen de genodigden laten weten of zij komen of niet)